Prirodni lek za atletsko stopalo

Atletsko stopalo ili tinea pedis je gljivična infekcija stopala i prstiju na nogu.

Šta je atletsko stopalo

Atletsko stopalo ili tinea pedis je gljivična infekcija stopala i prstiju na nogu. Takođe se nazivaju i sportska stopala.

Atletsko stopalo je uglavnom gljivična infekcija stopala. To znači da uključuje, pored dermatofita, infekcije stopala sa drugim gljivičnim agensima, odnosno kvascima i plesnima. Gljivične kožne infekcije najčešće uzrokuju dermatofiti (oko dve trećine svih infekcija), kvasci (najčešće Candida albicans) uzrokuju ostatak trećine gljivičnih infekcija kože, a plesni uzrokuju samo nekoliko procenata slučajeva.

Simptomi atletskog stopala

Atletsko stopalo se najčešće pojavljuje između prstiju. Pojavljuju se svrab i crvenilo na ugroženim delovima kože. Složeniji oblik između prstiju, izazvan T. mentagrophites može biti praćen bolom, vlaženjem kože, i pukotinama na koži, stvaranje krasta i neprijatnih mirisa ako dođe do bakterijske infekcije.

Lečenje atletskog stopala

Kod lečenja atletskog stopala važno je da se što ranije počne lečiti, kako se infekcija ne bi širila na ostale delove. Na raspolaganju su vam kreme, losioni i sprejevi koji sadrže antifungalne agense i mogu se dobiti i bez recepta, ali vam predlažemo da probate sa našim sapunom od kozijeg mleka.

Upotreba sapuna u lečenju atletskog stopala

Prilikom pranja stopala, naneti sapun da odstoji 2-3 min, pa onda saprati. Nakon 15-20 dana koža postaje čista i glatka.

Sapuni od kozijeg mleka • 100% prirodni • bez hemije

Naručite sapun koji Vam odgovara

Naručite sapun

Lečenje kožne infekcije traje najmanje 2 nedelje, ali ako utiče i na nokte, najmanje 6 nedelja.

Osiguranje suvoće stopala i obuće je od suštinskog značaja u sprečavanju ponovnog nastanka infekcije. Posebno u toplijim mesecima preporučljivo je često menjati čarape ili nositi otvorenu obuću.

Gde vam prirodni sapun od kozijeg mleka može pomoći

Sapuni od kozijeg mleka • 100% prirodni • bez hemije

Naručite sapun koji Vam odgovara

Naručite sapun