Prirodni lek za kondilome

Genitalne bradavice su seksualno prenosiva infekcija uzrokovana određenim vrstama ljudskog papiloma virusa (HPV).

Šta su kodilomi?

Genitalne bradavice su seksualno prenosiva infekcija uzrokovana određenim vrstama ljudskog papiloma virusa (HPV). Oni su uglavnom ružičaste boje i projektuju se sa površine kože. Obično uzrokuju nekoliko simptoma, ali povremeno mogu biti bolni. Obično se javljaju do osam meseci nakon izlaganja.

Tipovi 6 i 11 HPV-a su tipični uzrok genitalnih bradavica. Šire se direktnim kontaktom kože sa kožom, obično tokom oralnog, genitalnog ili analnog seksa sa zaraženim partnerom. Dijagnoza se generalno zasniva na simptomima i može se potvrditi biopsijom. Vrste HPV koje uzrokuju rak nisu iste kao i one koje izazivaju bradavice.

Kondilomi – simptomi

Genitalne bradavice mogu se pojaviti pojedinačno, ali se češće nalaze u klasterima. Mogu se naći bilo gde u analnom ili genitalnom području, a često se nalaze na spoljnim površinama tela. Mogu se pojaviti i na unutrašnjim površinama poput otvora u ureteri, unutar vagine, na grliću ili u anusu.

Oni mogu biti manji od 1-5mm u prečniku, ali takođe mogu rasti ili širiti u velike mase u genitalnoj ili analnoj oblasti. U nekim slučajevima izgledaju kao male stabljike. Možda su teški ("keratinizovani") ili mekani. Njihova boja može biti promenljiva, a ponekad i krvarenje.

U većini slučajeva, nema simptoma HPV infekcije, osim samih bradavica. Ponekad bradavice mogu izazvati svrab, crvenilo ili neugodnost, posebno kada se javljaju oko anusa. Iako su obično bez drugih fizičkih simptoma, pojavljivanje genitalnih bradavica može izazvati psihološke poremećaje, kao što je anksioznost, kod nekih ljudi.

Prirodno lečenje kondiloma

Kondilome uspešno možete lečiti sapunom od kozijeg mleka. Koristiti 1-2 puta dnevno, natrljati i ostaviti par minuta da deluje. Zavisi od osobe i koliko dugo su isti prisutni, ali u kraćem vremenskom periodu se oseti boljitak. Nikakve kupke i ostali preparati ne dolaze u obzir. Kod ove bolesti jako je bitno kod ženskog pola, koristiti strogo pamučne uloške tokom ciklusa i izbegavati brijače, jer tada dolazi do povrede kondiloma i širenja na zdrava mesta.

Sapuni od kozijeg mleka • 100% prirodni • bez hemije

Naručite sapun koji Vam odgovara

Naručite sapun

Sapuni od kozijeg mleka • 100% prirodni • bez hemije

Naručite sapun koji Vam odgovara

Naručite sapun